Sjukhusstrejker mot sexuellt våld i Indien

Sjukhusstrejkerna sprider sig. Kampanjbilden är de strejkandes.

Av Lina Rönnqvist Engström // Artikel i Offensiv

Tio sjukhus och flera medicinska institutioner i Indien har gått ut i strejk efter det mord som skedde på en nyexaminerad läkarpraktikant vid Kolkata’s R G Kar Medical College and Hospital på fredagen. Kvinnan misshandlades, våldtogs och mördades i en seminariesal av en volontär på sjukhuset.

Nu har The Federation of Resident Doctors’ Association of India (FORDA, en läkarförening) uppmanat andra Resident Doctors’ Associations och statliga medicinska föreningar att gå ut i strejk.

De kräver en snabb och rättvis utredning av brottet, en identifiering av de faktorer som ledde till att brottet kunde genomföras samt insatser för att förbättra säkerheten för läkare på deras arbetsplatser.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer. Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!